We nemen nieuwe patiënten aan.

Openingstijden: 8:30 - 16:30

Helpt whitening tandpasta om witte tanden te krijgen?

Home » Nieuws » Helpt whitening tandpasta om witte tanden te krijgen?

 

Stralende tanden Misschien wel de meest gestelde vraag: “Hoe krijg ik mijn tanden witter?” Deze vraag is niet zo eenvoudig te beantwoorden, zeker niet als je ze veilig witter wilt hebben. Als eerste zou je je moeten afvragen waarom ze zo geel (lijken). 12 Redenen waarom tanden geel zijn, worden of lijken: 1) Ze zijn helemaal niet geel, maar men staart zich er blind op of wil echt een gebit a la Gerard Joling. 2) Witte vullingen die verkleuren 3) Slechte mondhygiëne 4) Gaatjes die zich van nature herstellen en kleurstof opnemen 5) Erosie 6) Roken 7) Kleurstoffen uit eten/drinken 8) Terugtrekkend tandvlees; de wortel komt bloot te liggen en deze is geel 9) Ouderdom 10) Gebruik medicatie / droge mond 11) Bepaalde spoelmiddelen 12) De tanden zijn van zichzelf gewoon geel Nummer 12 is de enige situatie waarbij ik een bleekbehandeling zou aanraden en waarbij het resultaat goed te voorspellen is. Bleken wordt gedaan met waterstofperoxide met een werkend percentage waarbij de tandkleur zelf lichter wordt.

Het is behoorlijk agressief spul en kan bij verkeerd gebruik zorgen voor brandwonden of overbleken. Alleen binnen een tandartspraktijk mag dit tot op bepaalde hoogte gebruikt worden. Andere bleekmiddelen zijn wetenschappelijk niet goed bekend. In het geval van slechte mondhygiëne is er een gelige en soms zelfs oranje plaquelaag te zien. De tand is dof. Vaker poetsen en/of begeleiding in de mondhygiëne bij de mondhygiënist is hierbij belangrijk. Ook in het geval van erosie is er begeleiding nodig, met name op het gebied van zure voedingsmiddelen. Door zure producten lost het glazuur op en zodoende wordt de tand geler. Hetzelfde geldt voor terugtrekkend tandvlees. Enkel een mondhygiënist biedt hier soelaas. Maar bij rokers en mensen die bijvoorbeeld veel koffie drinken kan een tandpasta wellicht schelen. Er zit geen waterstofperoxide in whitening tandpasta. Er zitten middelen in die vuil kunnen aantrekken. Ook zijn er tandpasta’s die reflecterend werken zoals de witte strepen op de weg. Sommige tandpasta’s trekken niet alleen het vuil aan van de tand maar kunnen ook dode cellen vanuit de weefsels aantrekken. Daarom kan het zijn dat mensen soms witte draden in hun mond ontdekken.

Dit geeft echter niks. Er zijn ook tandpasta’s die wat schurender zijn dan andere tandpasta’s. Ook hierover bestaan regels en tandpasta’s die dus te schurend zouden zijn, mogen in Nederland niet verkocht worden. De kracht van de tandpasta’s zijn dus beperkt. Echte bruine aanslag kan er wat mee worden voorkomen maar als het er eenmaal op zit is er maar een oplossing: Een professionele gebitsreiniging.

Bron: Tandarts.nl:

Over ons

Wilt u meer weten over Tandartspraktijk Leder? Lees meer...

Tarieven en betaling

Informatie over onze tarieven en betalingen vindt u hier >>

Huisregels

Wij willen onze cliënten vriendelijk vragen onze huisregels te respecteren Lees meer...

Contact & Route

Praktijkadres, contactinformatie, openingstijden en een routeplanner vindt u hier >>
Designed by WiseDesigner
Bezoek onze pagina op Facebook
Hello. Add your message here.