Whitening tandpasta voor een Stralende Glimlach

witte-tanden

Whitening tandpasta voor een Stralende Glimlach

Bij Tandartspraktijk Leder begrijpen we dat een stralende glimlach een van de eerste dingen is die mensen opvalt. Daarom willen we de bevindingen van tandheelkundige onderzoekers van het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA) met u delen. Volgens hun onderzoek kan whitening tandpasta daadwerkelijk helpen om uw tanden witter te maken en oppervlakkige verkleuringen te verminderen.

Wat zegt het onderzoek?

Fridus van der Weijden, onderzoeker bij het ACTA, legt uit dat hoewel whitening tandpasta de basiskleur van de tand niet verandert, het wel effectief is in het verminderen van oppervlakkige verkleuringen veroorzaakt door consumptie van bijvoorbeeld thee, rode wijn of koffie. De tandpasta werkt als een soort polijstmiddel om deze verkleuringen te verwijderen. Dit is goed nieuws voor degenen die streven naar een stralend witte glimlach. In vergelijking met normale tandpasta’s, blijkt uit het onderzoek dat whitening tandpasta’s effectiever zijn in het verwijderen van deze oppervlakkige verkleuringen.

Ondersteund door literatuur

De bevindingen van het ACTA zijn gebaseerd op een systematisch literatuuronderzoek waarbij 21 wetenschappelijke artikelen zijn bestudeerd. Het bleek dat vrijwel alle tandpasta’s die specifiek zijn ontwikkeld voor het witter maken van tanden een gunstig effect hebben bij het verminderen van extrinsieke tandverkleuringen, ongeacht of ze chemische bleekmiddelen bevatten of niet. Deze conclusies staan ​​lijnrecht tegenover die van de Consumentenbond, die eerder in 2017 een test uitvoerde met 30 proefpersonen.

Realistische verwachtingen

Hoewel whitening tandpasta zeker voordelen biedt, is het belangrijk om realistische verwachtingen te hebben. Van der Weijden benadrukt dat de Hollywood-glimlach vaak niet het resultaat is van enkel tandenpoetsen, maar eerder van tandheelkundige behandelingen zoals het aanbrengen van facings door tandartsen. Bovendien kan overmatig gebruik van whitening tandpasta mogelijk schadelijk zijn voor het tandglazuur. Bij Tandartspraktijk Leder adviseren we dan ook om het gebruik van whitening tandpasta in balans te houden en altijd advies in te winnen bij een professional voor een persoonlijk advies op maat.

Voor een stralende glimlach en persoonlijk tandheelkundig advies, bent u van harte welkom bij Tandartspraktijk Leder.