Wanneer poets je voor het eerst de tandjes van je kind?

Wanneer poets je voor het eerst de tandjes van je kind?

Het is een bijzonder moment, het doorbreken van het eerste tandje bij je kind. En voor een gezonde mond is het ook hét moment om met tandenpoetsen te beginnen.

Gebruik speciale fluoride peutertandpasta

In het begin hoef je dat maar 1 keer per dag te doen, voor het slapen gaan, na het laatste eet- of drinkmoment. Natuurlijk heel voorzichtig met een zacht borsteltje met speciale fluoride peutertandpasta. Fluoride maakt het glazuur harder, waardoor tanden en kiezen beter zijn beschermd en gaatjes kunnen worden voorkomen.

Masseer ook het tandvlees

Poets het hele mondje met kleine horizontale bewegingen, ook het tandvlees waar nog geen tandjes zitten. Je verwijdert niet alleen voedselrestjes, maar masseert dan ook meteen het tandvlees. Dat vindt de kleine lekker bij het doorkomen van tanden en kiezen! Maar het is natuurlijk ook belangrijk dat je kind zo snel mogelijk went aan de dagelijkse gewoonte van tandenpoetsen.

Tandarts en mondhygiënist helpen je graag

Vraag je je af of je het wel goed doet of heb je moeite met het poesten van zo’n klein mondje? Je kunt je tandarts of mondhygiënist natuurlijk altijd om advies vragen. Ze raden zelfs ook aan om vanaf het doorbreken van het eerste tandje met je kind langs te komen. Dan kunnen ze het mondje controleren en je informatie geven over de juiste mondzorg bij kinderen. Bovendien leert je kind dan al vroeg dat het voor het behoud van een gezond gebit de normaalste zaak van de wereld is om regelmatig voor controle naar de mondzorgverlener te gaan.

Een gezonde mond is kinderspel!

We hebben nog veel meer tips voor een gezonde kindermond. Want een gezonde mond is kinderspel!

Bron: https://www.allesoverhetgebit.nl/