Vektis vernieuwt AGB-register

Vektis vernieuwt AGB-register

Voor een betere ondersteuning van de verschillende processen van zorgaanbieders en zorgverzekeraars vernieuwt Vektis het register voor Algemeen GegevensBeheer (AGB-register). Vektis benadert zorgaanbieders om hun gegevens te controleren.

Identificatiemethode bij declareren
Het AGB wordt door alle partijen in de zorgbranche gebruikt ter identificatie in het declaratieproces met zorgverzekeraars en diverse andere administratieve processen in de zorg. Een juiste en volledige registratie van de gegevens in het vernieuwde AGB draagt bij aan een goede basis voor allerlei administratieve processen binnen de overheid, toezicht en handhaving, keuze-informatie voor consumenten en zorginkoop.

Gegevens in AGB-register actualiseren
Het nieuwe AGB wordt gefaseerd in gebruikgenomen. Vektis is inmiddels gestart met het benaderen van een deel van de zorgaanbieders voor het actualiseren van de gegevens. Voor het eind van het jaar dienen alle zorgaanbieders hun registratie gecontroleerd en aangevuld te hebben. Meer informatie is vanaf 1 augustus te vinden op www.agbcode.nl.

Vektis verzamelt en analyseert gegevens over de kosten en de kwaliteit van de gezondheidszorg in Nederland. Vektis analyseert het gebruik, de kosten en de kwaliteit van de zorg op basis van alle zorgdeclaraties en verzekerdengegevens.

Bron: Vektis