Hoe gezond is jouw mond, dag van de Mondhygienist

Hoe gezond is jouw mond, dag van de Mondhygienist

Dit jaar bestaat het beroep van mondhygiënist wereldwijd 100 jaar! Reden voor de Nederlandse Vereniging van Mondhygiënisten (NVM) om op 20 april a.s. de Dag van de Mondhygiënist’ te organiseren. Op deze dag zetten honderden praktijken hun deuren open om het Nederlandse publiek kennis te laten maken de mondhygiënist en voor een gratis mondzorgadvies. Maar vooral: om het belang van een goede mondgezondheid te promoten.

Want het belang van een gezonde mond wordt steeds duidelijker: niet alleen om gaatjes in het gebit, tandvleesontsteking en los zittende tanden en kiezen te voorkomen. Maar ook in relatie met suikerziekte, hart- en vaatziekten, zwangerschap en mogelijk vroeggeboorte.

De NVM nodigt het Nederlandse publiek graag uit in de mondzorgpraktijk op zaterdag 20 april aanstaande. Op www.mondhygienisten.nl is een lijst van deelnemende praktijken gepubliceerd. Iedereen is tussen 10.00 en 16.00 uur van harte welkom om vrijblijvend de praktijk binnen te lopen. De mondhygiënist geeft tips en adviezen voor het behoud van een gezond gebit!

Meer informatie over de mondhygiënist en de Dag van de Mondhygiënist leest u op mondhygienisten.nl.