We nemen nieuwe patiënten aan.

Openingstijden: 8:30 - 16:30

Overstappers kiezen vaak tandartsverzekering

Home » Nieuws » Overstappers kiezen vaak tandartsverzekering

Meer dan de helft van de mensen die overstappen van zorgverzekering nemen een aanvullende verzekering waar een vergoeding voor tandheelkunde in zit, namelijk 56,3%! Daarmee is het de meest gekozen aanvullende verzekering. Tussen mannelijke en vrouwelijke overstappers blijkt een fors verschil te zitten. Slechts 52,4% van de mannen kiest voor een aanvullende verzekering met tandartsdekking tegen 61,8% van de vrouwen. Dit blijkt uit de cijfers van 23 november tot 15 december 2015 van de vergelijkingssites Tandarts.nl en Pricewise. Het afgelopen jaar stapten zo’n 1,1 miljoen Nederlanders over van zorgverzekering. De laatste jaren is er sprake van een dalend aantal mensen dat een aanvullende verzekering zoals een tandartsverzekering afsluit.
Limburgers overwegen vaak een overstap van zorgverzekering

Mensen die zich oriënteren op een overstap van zorgverzekering, komen vaak uit Limburg, Gelderland en Noord-Brabant. Mensen uit Friesland, Zeeland en Groningen oriënteren zich het minst vaak op een overstap van zorgverzekering. In Limburg oriënteert men zich bijna drie keer zo vaak op een overstap van zorgverzekering als in Friesland, indien de cijfers worden gerelateerd aan het aantal inwoners per provincie.
Top 3 geselecteerde dekkingen

Indien men zich oriënteert op een tandartsverzekering, dan kan men verschillende dekkingen kiezen. Uit de top drie van geselecteerde dekkingen voor tandartskosten blijkt dat vooral de lagere dekkingen in trek zijn. De top drie ziet er tot 15 december als volgt uit:

100% van € 250,-
75% van € 250,-
100% van € 500,-

De dekking van 75% wil zeggen dat indien de rekening van de tandarts € 100,- bedraagt, dan wordt slechts € 75,- vergoed door de zorgverzekeraar en zal de patiënt zelf € 25,- moeten betalen.

 Leidschendam Tandartspraktijk

Over ons

Wilt u meer weten over Tandartspraktijk Leder? Lees meer...

Tarieven en betaling

Informatie over onze tarieven en betalingen vindt u hier >>

Huisregels

Wij willen onze cliënten vriendelijk vragen onze huisregels te respecteren Lees meer...

Contact & Route

Praktijkadres, contactinformatie, openingstijden en een routeplanner vindt u hier >>
Designed by WiseDesigner
Bezoek onze pagina op Facebook
Hello. Add your message here.